Thaiföld: Krabi

Thaiföld időjárása Krabi

Időjárás-Krabi

Thaiföldi időjárás a középső részen az Andamán tenger partján.

Thaiföld, Krabi mindenkori időjárása

A Magyarországi időjárástól jelentősen eltér Krabi időjárása. Miután Thaiföld nem négy hanem csak három évszak váltakozását éli meg, ezért nekünk magyar turistáknak egy különleges élmény lehet a Thaiföldön való, akár egész éves tartózkodás. A kissé hűvösebb, a november és a február közötti időszak az egyik évszak a három közül, ez talán a legmegfelelőbb időszak a Thaiföldre, a Krabira utazásra. Ilyenkor a hőmérséklet kicsit hűvösebb, a páratartalom kicsit alacsonyabb, az ég gyakran felhőtlen, szinte nincs se eső,se felhőszakadás, a hőmérséklet ilyenkor 29 fok körül alakul. Thaiföld más részeihez hasonlóan Krabi térségében is a meleg és szárazabb évszak márciustól egészen június közepéig tart, amikor is a higanyszál akár 30-40 C között is mozoghat. Ezután a következő, az esős monszun időszak. Thaiföld ezen részén, Krabin azt tapasztaltuk az elmúlt években, hogy június végétől július végéig jóval kevesebb felhős nap volt mint a Thaiföld északabbi vidékein, illetve a szigeteken. Szeptember, október közti időszak általában a legcsapadékosabb, de a strandok az éttermek ilyenkor is zavartalanul működnek.

 Thaiföld Krabi utazás

Szórakozási lehetőségek Krabin

A thaiföldi utazás során, Krabin és a környékén igen sokféle tevékenységre kínálkozik lehetőség, itt minden korosztály megtalálja a neki megfelelő szórakozási, sportolási lehetőséget. A túrázás,a hegyi kerékpározás, a gyaloglás,az elefántogolás, és a gokartozás tartozik a leggyakoribbak közé. Fakultatív programokat olcsón lehet Krabin találni. Thaiföld egyik legszebb vidéke, festői kilátás nyílik innen a tengerre és a trópusi vizekre és ez kiváló kiinduló pont a közeli látványosságok eléréséhez. Olcsón lehet szervezni, Krabiról induló, Phi Phi sziget, Koh Lanta szigettúrát, illetve Railay strand látogatást. Sportolási lehetőségek nagy számban adódnak Krabi  népszerű a vitorlázók, a búvárok, a kajakosok és a hegymászók körében. Olcsón lehet bérelni sport eszközöket a szigeteken.

 Thaiföld Krabi utazás

A " Thaiföld olcsón.. " c. könyvünk

Kiknek íródott a " Thaiföld olcsón… " című könyv? Mindazoknak, akik az általában kínált magas árak töredékéért szeretnének Földünk egyik legszebb, legmosolygósabb országába, Thaiföldre utazni. Színvonalasan és olcsón szeretnék az idejüket eltölteni.Most felejtsük el a megfizethetetlen, akár egymilliós, két – három hetes nyaralásokat. Ez a könyv segítségére lesz hogy, minden felesleges kiadás nélkül, a legolcsóbban utazzon Thaiföldre és olcsón nyaraljon Thaiföldön, Krabi térségében is. Eddig sokan nem mertek nekivágni ennek a távoli vidéknek, talán azért mert féltek a hely- illetve nyelvismeret hiányától, esetleg azért mert a pénztárcájuk nem engedte meg a kínált esetenként borsos árú üdülést. Nekik szeretnénk segíteni, eljuttatni őket Thaiföldre, Chiang Raiba megfizethető áron.

 Thaiföld olcsó utazás

Thaiföldi olcsó nyaralás, olcsó utazás : Krabi

 Thaiföld Krabi utazás

Thaiföldi utazás, nyaralás Krabi

Dél-Thaiföld keleti partján, Bangkoktól kb. 900 km-re, délre található krabi. Több millió évvel ezelőtt képződött hatalmas mészkő képződmények, a hegymászásra alkalmas toronymagas karszt falak ésazúrkék,korall zátonyokkal tarkított tenger pazar látványa ejti ámulatba az ide látogatókat. Több mint 150 szigetet ölel körbe az Andaman-tenger itt Krabi térségében, amelyek mindegyike egy- egy pici kis paradicsom, mind- mind képeslapra illő helyszínek. Krabi területe mintegy 4700 km2.Krabi tartományt Phang Nga és a Surathani tartományok északról, Trang tartomány,az Andamán-tenger délről, Trang- Nakorn Si Thammarat tartományok kelet és nyugat felől Phang Nga tartomány és az Andamán-tenger Krabi határa. Krabi domborzata igen változatos, síkságokkal, dombokkal és hegyekkel tarkított terület, a legnagyobb hegy a Khao Phanom Bencha a tengerszint felé, 1350 méterig emelkedik.

Thaiföld, Krabi látnivalói

A thaiföldi Krabi tartománya kiemelkedő természeti szépségű vidék. A meseszép érintetlen strandokat itt, tornyos mészkő képződmények szegélyezik. Krabi partját tarkítják ritkán látogatott trópusi szigetek, pálmafákkal övezett tengerpartok egzotikus vízesések, barlangok és különleges szikla alakzatok.Krabi egy igazán nagyszerű hely a kikapcsolódásra, pihenésre. Viszonylag csendes és nyugis, ezért is érdemes ide utazni denem utolsó sorban olcsó is.

A thaiföldi Krabi nagy része nemzeti park Noppharat Thara -Ko Phi Phi Nemzeti Park magába foglal számos strandot, több mint 80 kisebb szigetet,itt találhatóak a Phi Phi szigetek is. Phi Phi-t a nagy hollywoodi filmipar tette híressé, hasonlóan mint több más vidéket Thaiföldön. Az idilli helyet "A part" (The Beach) c. 2000-ben készült film forgatására szemelték ki,a fil világsikert is aratott,és thaiföldi szigetet, Phi Phi-t, az érintetlen paradicsomi sziget együttest így világszerte ismerté tették.Egy másik a Ko Lanta Nemzeti Park is Krabi tartományban található itt is számos korall-sziget rejtőzik a türkiz kék víz alatt. Ko Lanta(เกาะลันตา) Andamán-parton. Ko Lanta, több szigetből áll, a két legismertebb a Ko Lanta Noi ("Kis Lanta Sziget" เกาะลันตา น้อย) és a Ko Lanta Yai (เกาะลันตา ใหญ่, "Nagy Lanta Sziget").

Krabi Thaiföld térkép
 Thaiföld Krabi utazás

Olcsó utazás Thaiföldre,Krabira

Krabira átszállás nélkül, Magyarországról, Budapestről nem lehet utazni. A közvetlen repülő járatok, csak Ázsia egyes részeiről, városaiból, Thaiföldről, illetve a Thaiföldhöz közeli területekről indulnak.Olcsó repjegyet Bangkokból, Thaiföld fővárosából általában az Air Asia légitársaságnál lehet vásárolni.

 Thaiföld Krabi utazás

 Thaiföld Krabi utazás

Olcsó szállás, vásárlás - Krabi

Krabin az árak hasonlóak, mint Thaiföld más részein. A vásárlás azért nem olyan olcsó mint Észak Thaiföld tartományaiban. Krabi tartományban a piacokon kínált áruk körébe tartoznak a kézműves ipar egyedi termékei, de a ruházati termékek bőséges választékát is kínálják Krabin, a szokásos ajándék tárgyakon kívül. Krabi remek hely, ajánlatokat tehetnek a látogatók a bútorok, festmények drágakövek, arany ékszerek és márkás ruhák megvásárlására, illetve akár hamis, de jó minőségű Louis Vuitton táskára is. A fő szezonon kívül általában minden egy kicsit olcsóbb.

Szállások: Krabi térségében sok az olcsó szállás, kis romantikus bungaló, kellemes, három- négy csillagos hotel, de azért az öt csillagos luxus szállás is megtalálható a sok olcsóbb mellett. A legtöbb szállás az Andamán-tenger strandjainak közelében Ao Nang, Railey és Phra Nang környékén találhatóak, néhány kisebb helyi szálloda a tartományi fővárosban, Krabi Town -ban is várja az erre járó turistákat.

 Thaiföld Krabi utazás
 Thaiföld Krabi utazás

A videó Thaiföldön, Krabi térségében készült

Thaiföldi utazásaink alatt készült kisfilmeket a Thaiföld olcsón youtube csatornán találja.

Fedezze fel a részletes könyvünk segítségével Chiang Rait, és használja az általunk javasolt friss tippeket, trükköket. Sétáljon személyesen Chiang Rai utcáin és ne csak a Google Maps térképének segítségével. Pénzt spórolhat, és rengeteg feledhetetlen élményben lehet része Thaiföldön, Chiang Raiban és a környékén is ha bennünket választ. Thaiföldi utazás, thaiföldi nyaralás, Chiang Rai jóval olcsóbban....