Thaiföld: Chiang Rai

Thaiföld időjárása Chiang Rai, TH

Chiang Rai időjárása

Az időjárás Thaiföld északi részén a hegyek lábánál, Chiang Raiban..

Chiang Rai mindenkori időjárása

A magyar időjárástól jelentősen eltér Chiang Rai időjárása.Thaiföld nem négy hanem csak három évszak váltakozását éli meg, tehát a magyar turistáknak egy különleges élmény lehet Észak Thaiföldön való akár egész éves tartózkodás. A kissé hűvösebb, a november és a február közötti időszak, az egyik évszak a három közül, ez talán a leginkább kedvező időszak az Észak Thaiföldre utazásra. Ilyenkor a hőmérséklet kicsit hűvösebb, a páratartalom kicsit alacsonyabb, az ég gyakran felhőtlen, szinte nincs se eső,se felhőszakadás, a hőmérséklet ilyenkor 27fok körül alakul.Thaiföldön legtöbbet épp itt az északi területeken, a földrajzi környezet miatt esik, itt található Chiang Rai és Chiang Mai is.Észak thaiföldön a levegő a száraz évszakban éjjel akár 10 fok is lehet. Thaiföld más részeihez hasonlóan az északi térségében is a meleg és szárazabb évszak márciustól egészen június közepéig tart, amikor is a higanyszál akár 30-40 C között is mozoghat. Ezután a következő, az esős monszun időszak. Thaiföld ezen részén, azt tapasztaltuk az elmúlt évek folyamán, hogy június végétől július végéig jóval több felhős nap volt mint a Thaiföld déli vidékein illetve a thaiföldi szigeteken.

 Thaiföld chiang Rai latnivaloi

Chiang Mai szórakozási lehetőségek

A thaiföldi utazás során,Chiang Rai és környékén igen sokféle tevékenységre kínálkozik lehetőség, itt minden korosztály megtalálja a neki megfelelő szórakozási, sportolási lehetőséget. A túrázás,a hegyi kerékpározás, a gyaloglás,az elefántogolás, és a gokartozás tartozik a leggyakoribbak közé. Chiang Mai vidékén vadvízi evezésre, kajakozásra motoros kirándulásokra,kaland- extrém sportokra, bowlingozásra, teniszezésre, golfozásra,úszásra kickbox edzésen való részvételre is van lehetőség A vakmerőbbek akár még a bungee jumpingot is kipróbálhatják.Azok akik lelki nyugalmuk ápolása miatt utaznak Chiang Raiba a meditáció a jóga vagy a tai chi lehet az legjobb időtöltés. Számos vállalkozás foglalkozik túra szervezéssel.

 Thaiföld chiang Rai latnivaloi

A " Thaiföld olcsón.. " c. könyvünk

Kiknek íródott a " Thaiföld olcsón… " című könyv? Mindazoknak, akik az általában kínált magas árak töredékéért szeretnének Földünk egyik legszebb, legmosolygósabb országába, Thaiföldre eljutni. Színvonalasan és olcsón szeretnék az idejüket eltölteni.Most felejtsük el a megfizethetetlen, akár egymilliós, két – három hetes nyaralásokat. Ez a könyv segítségére lesz hogy, minden felesleges kiadás nélkül, a legolcsóbban utazzon Thaiföldre és olcsón nyaralhasson Thaiföldön, Chiang Rai térségében is.Eddig sokan nem mertek nekivágni ennek a távoli vidéknek, talán azért mert féltek a hely- illetve nyelvismeret hiányától, esetleg azért mert a pénztárcájuk nem engedte meg a kínált esetenként borsos árú üdülést. Nekik szeretnénk segíteni, eljuttatni őket Thaiföldre, Chiang Raiba megfizethető áron.

 Thaiföld olcsó utazás

Észak Thaiföld, olcsó utazás : Chiang Rai

 Thaiföld chiang Rai latnivaloi

A thaiföldi utazás, Chiang Mai

Chiang Rai Thaiföld északi részén fekszik, itt Burma és Laosz határolja. Egzotikus növényzetű, mesébe illő hegyvidéki tájak találhatóak itt északon a tibeti és a burmai hegyvidéken élő törzsek lakhelyével. Ősi városok, sok észak thai stílusú középkori templom, mesebeli folyóvölgyek,vízesések, egybefüggő rizsföldek jellemzik a vidéket, mely a híres thaiföldi " Arany Háromszög" része. Bangkok-tól mintegy 10-12 órányi buszozásra illetve másfél órányi repülésre található ez a különleges, a Thaiföld déli vidékeitől jelentősen eltérő kultúrájú város.

Thaiföld, Chiang Rai látnivalók

Chiang Rai Észak- Thaiföld egy lenyűgöző tartományának a központja, tele kulturális és természeti csodákkal.A thaiföldi Chiang Rai volt az egykori központja a világ ópium-kereskedelmének, ennek emlékét őrzi az itt található a „212 house of opium” nevű, a maga nemében egyedülálló múzeum. A kiállítások őszintén, rendhagyóan mutatják be a drog kettős arcát az ide látogatóknak. Látnivalókban biztosan nem lesz hiányuk az ide érkező turistáknak. Ősi települések romjai, buddhista szentélyek, meseszép hegyek  és ámulatba éjtő szépségű tájat tartogat számukra a vidék. Itt élnek a híres Akha és gyűrűs nyakú törzsek.Amikor erre járunk mindenképp érdemes ellátogatni a Doi Tung - Phu Chi Faa kilátó pontokra is. Fantasztikus, egzotikus látványt nyújtanak a lépcsőzetesen elrendezett élénkzöld rizs földek is. Megfigyelhető az igazi thai vidéki életet,kik és milyen módon termesztik ezt a különös,a thai és sok más nemzet által igen becsben tartott növényt. Különleges látvány a közeli White Temple ( วัดร่องขุ่น Wat Rong Khun) a Fehér Templom is.

Chiang Rai Thaiföld térkép

 

 Thaiföld chiang Rai latnivaloi

Olcsó utazás Chiang Raiba

Chiang Raiba, Észak Thaiföldre átszállás nélkül, Magyarországról, Budapestről nem lehet utazni, mert közvetlen repülő járatok, Észak Thaiföldre jelenleg nem indulnak, így Chiang Raiba csak Ázsia egyes részeiről, városaiból, Thaiföldről, illetve a Thaiföldhöz közeli területekről lehet közvetlenül eljutni. Thaiföld északi részén, Bangkoktól eléggé távol található. Chiang Rai-t az olcsóbb busszal, vagy a drágább de, jóval gyorsabb repülőgéppel lehet megközelíteni. Chiang Mai -tól 2 órányi távolságra,Bangkoktól 800 kilométerre tehát kb. fél napos buszozásra, az arany háromszögben,Laosz és Mianmar (Burma) határához közel található, ez az elbűvölő észak thaiföldi kisváros. Chiang Rai Thaiföld déli vidékeitől jelentősen eltérő kultúrájú település. Olcsó repülőjegyet ide legtöbbször az Air Asianál lehet vásárolni.

 Thaiföld chiang Rai latnivaloi

 Thaiföld chiang Rai latnivaloi

Szállás, vásárlás - Chiang Rai

Thaiföld északi területein,Chiang Raiban is elég sok kiváló színvonalú olcsó szálloda található. A szolgáltatások és a termékek árai is jóval olcsóbbak mint Dél Thaiföldön. Észak Thaiföld kézműves ipara is nagyon fejlett és elismert, a környékbeli piacokon ezekből a termékekből nagyon széleskörű a választék. Biztosan mindenki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő bizsut, fa dísztárgyat, selyem- pamutárut, kerámiát. A mindig mosolygós és nagyon barátságos thai emberek a kézzel készített olcsó áruikat kínálják ezeken az egzotikus hangulatú piacokon.

 Thaiföld chiang Rai latnivaloi

Virtuális 3D-s thaiföldi séta: Chiang Rai


Az egere segítségével utazza körül Chiang Rait, járja be a Chiang Rai utcáit tereit..

Fedezze fel a részletes könyvünk segítségével Chiang Rait, és használja az általunk javasolt friss tippeket, trükköket. Sétáljon személyesen Chiang Rai utcáin és ne csak a Google Maps térképének segítségével. Pénzt spórolhat, és rengeteg feledhetetlen élményben lehet része Thaiföldön, Chiang Raiban és a környékén is ha bennünket választ. Thaiföldi utazás, thaiföldi nyaralás, Chiang Rai jóval olcsóbban....