Thaiföld: Chiang Mai

Find more about Weather in Chiang Mai, TH

Chiang Mai időjárása

Az időjárás Thaiföld északi részén a hegyek lábánál, Chiang Maiban..

Chiang Mai mindenkori időjárása

A magyar időjárástól jelentősen eltér Chiang Mai időjárása. Miután Thaiföld nem négy hanem csak három évszak váltakozását éli meg, ezért nekünk magyar turistáknak egy különleges élmény lehet Észak Thaiföldön való egész éves tartózkodás. A kissé hűvösebb, a november és a február közötti időszak, az egyik évszak a három közül, ez talán a leginkább kedvező időszak az Észak Thaiföldre utazásra. Ilyenkor a hőmérséklet kicsit hűvösebb, a páratartalom kicsit alacsonyabb, az ég gyakran felhőtlen, szinte nincs se eső,se felhőszakadás, a hőmérséklet ilyenkor 27fok körül alakul.Thaiföldön legtöbbet épp itt az északi területeken, a földrajzi környezet miatt esik, itt található Chiang Rai és Chiang Mai is.Észak thaiföldön a levegő a száraz évszakban éjjel akár 10 fok is lehet. Thaiföld más részeihez hasonlóan az északi térségében is a meleg és szárazabb évszak márciustól egészen június közepéig tart, amikor is a higanyszál akár 30-40 C között is mozoghat. Ezután a következő, az esős monszun időszak. Thaiföld ezen részén, azt tapasztaltuk az elmúlt évek folyamán, hogy június végétől július végéig jóval több felhős nap volt mint a Thaiföld déli vidékein illetve a thaiföldi szigeteken.

Thaiföld időjárás

Chiang Mai szórakozási lehetőségek

A thaiföldi utazás során,Chiang Mai és környékén igen sokféle tevékenységre kínálkozik lehetőség, itt minden korosztály megtalálja a neki megfelelő szórakozási, sportolási lehetőséget. A túrázás,a hegyi kerékpározás, a gyaloglás,az elefántogolás, és a gokartozás tartozik a leggyakoribbak közé. Chiang Mai vidékén vadvízi evezésre, kajakozásra motoros kirándulásokra,kaland- extrém sportokra, bowlingozásra, teniszezésre, golfozásra,úszásra kickbox edzésen való részvételre is van lehetőség A vakmerőbbek akár még a bungee jumpingot is kipróbálhatják.Azok akik lelki nyugalmuk ápolása miatt utaznak Chiang Maiba a meditáció a jóga vagy a tai chi lehet az legjobb időtöltés. Számos vállalkozás foglalkozik túra szervezéssel.Ezeket a cégeket Chiang Mai központjában kell keresni. Akár egynapos kirándulást vagy akár több napos kalandot szeretne az erre járó turista,itt biztosan talál az igényének megfelelőt, olcsón..

Chiang Mai utazás nyaralás

A " Thaiföld olcsón.. " c. könyvünk

Kiknek íródott a " Thaiföld olcsón… " című könyv? Mindazoknak, akik az általában kínált magas árak töredékéért szeretnének Földünk egyik legszebb, legmosolygósabb országába, Thaiföldre eljutni. Színvonalasan és olcsón szeretnék az idejüket eltölteni.Most felejtsük el a megfizethetetlen, akár egymilliós, két – három hetes nyaralásokat. Ez a könyv segítségére lesz hogy, minden felesleges kiadás nélkül, a legolcsóbban utazzon Thaiföldre és olcsón nyaralhasson Thaiföldön, Chiang Mai térségében is.Eddig sokan nem mertek nekivágni ennek a távoli vidéknek, talán azért mert féltek a hely- illetve nyelvismeret hiányától, esetleg azért mert a pénztárcájuk nem engedte meg a kínált esetenként borsos árú üdülést. Nekik szeretnénk segíteni, eljuttatni őket Thaiföldre, Chiang Maiba megfizethető áron.

 Thaiföld olcsó utazás

Észak Thaiföld, olcsó utazás : Chiang Mai

 Thaiföld chiang mai latnivaloi

A thaiföldi utazás, Chiang Mai

Chiang Mai Thaiföld északi részén fekszik, itt Burma és Laosz határolja. Chiang Mai, Észak-Thaiföld legjelentősebb városa,1296- ban alapították. Sűrű növényzetű, csodás hegyvidéki tájak találhatóak itt,a tibeti és a burmai hegyvidéki törzsek lakhelyével. Ősi városok, sok észak thai stílusú középkori templom, mesebeli folyóvölgyek,vízesések, egybefüggő rizsföldek jellemzik a vidéket, mely a híres thaiföldi " Arany Háromszög" része. Bangkok-tól mintegy 10-12 órányi buszozásra illetve másfél órányi repülésre található ez a különleges, a Thaiföld déli vidékeitől jelentősen eltérő kultúrájú város.

Thaiföld, Chiang Mai- látnivalók

Nagyon sok különleges látnivalót tartogat a kíváncsi turista szemeknek  Chiang Mai, ilyenek a Wat Phra Sing, Wat Suan Dokot, Wat Phra That Doi Suthep. A Chiang Mai óvárosban található Buak Hard Public park csodás kertje és a tavacskái varázsolják el az idelátogatókat. A Chiang Mai főutcáján este megnyíló éjszakai piac olcsóságáról és sokszínű kézműves termékeiről híres. Chiang Mai környékén  érdemes ellátogatni Thaiföld legmagasabb hegyéhez, a Doi Inthanon -hoz, melynek a  csúcsa 2595 m magasságban található a tengerszint felett. A thaiföldi utazás során, Chiang Mai- tól nyugatra több nevezetes vízeséssel lehet találkozni pl. a Siriphun és a Mae Klang Chiang Mai híres a fesztiváljairól.Minden év február első hétvégéjén rendezik meg a Virág Karnevált. Ez a thaiföldi ünnepség kora reggeltől egészen estig tart. Ilyenkor az Orchidea szépségverseny és számos zenei- táncművészeti program várja az ide látogatókat.

bangkok térkép

 

Chiang Mai latnivalo

Olcsó utazás Chiang Maiba

Chiang Maiba, Észak Thaiföldre átszállás nélkül, Magyarországról, Budapestről nem lehet utazni, mert közvetlen repülő járatok, Észak Thaiföldre jelenleg nem indulnak, így Chiang Maiba csak Ázsia egyes részeiről, városaiból, Thaiföldről, illetve a Thaiföldhöz közeli területekről lehet közvetlenül eljutni. Az olcsóbb repülőjegyeket elsősorban az kedvező áru, fapados ázsiai légitársaságok kínálják. Ezeket az olcsó repülőjegyeket, otthonról csak az interneten keresztül lehet megrendelni, könyveinkben természetesen erre is részletesen kitérünk. Bangkokból, Kuala Lumpurból, Kambodzsából, illetve a többi ázsiai, thaiföldi területről rengeteg jó é solscó alternatíva létezik a Chiang Maiba való utazásra. A " Thaiföld olcsón.. " című digitális könyvünkben részletesen leírjuk azt, hogy hogyan lehet Thaiföldre, Chiang Maiba olcsón eljutni, hogyan lehet elkerülni a felesleges pénzköltést.

Chiang Mai utazás nyaralás

Chiang Mai Thaiföld

Szállás, vásárlás - Chiang Mai

Thaiföld északi területein,Chiang Maiban is elég sok kiváló színvonalú olcsó szálloda található. A szolgáltatások és a termékek árai is jóval olcsóbbak mint Dél Thaiföldön. Észak Thaiföld kézműves ipara is nagyon fejlett és elismert, a környékbeli piacokon ezekből a termékekből nagyon széleskörű a választék. Biztosan mindenki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő bizsut, fa dísztárgyat, selyem- pamutárut, kerámiát. A mindig mosolygós és nagyon barátságos thai emberek a kézzel készített olcsó áruikat kínálják ezeken az egzotikus hangulatú piacokon.

Chiang Mai utazás nyaralás
>

Tegyen egy Virtuális 3D-s sétát: Chiang Mai


Az egere segítségével utazza körül Chiang Mait, járja be a Chiang Mai utcákat tereket.

Fedezze fel a részletes könyvünk segítségével Chiang Mait, és használja az általunk javasolt friss tippeket, trükköket. Sétáljon személyesen Chiang Mai utcáin és ne csak a Google Maps térképének segítségével. Pénzt spórolhat, és rengeteg feledhetetlen élményben lehet része Thaiföldön, Chiang Maiban és a környékén is ha bennünket választ. Thaiföldi utazás, thaiföldi nyaralás, Chiang Mai jóval olcsóbban....