Thaiföld: Ayutthaya

Find more about Weather in Ayutthaya, TH

Időjárás

Thaiföldi időjárás a középső részen, Bangkoktól északra Ayutthaya vidékén.

Ayutthaya mindenkori időjárása

Thaiföld- Ayutthaya időjárása: az ayutthayai Időjárás majdnem megegyezik a Bangkokban tapasztalhatóval, egész évben 28 fok körüli a hőmérséklet.Az európaiak számára a legjobb a téli hónapokban ide menekülni a hidegből. Nyáron is érdemes ide ellátogatni, habár a monszuntól, esős időjárástól sokan tartanak, persze ilyenkor gyakrabban eshet az eső, de a meleg ilyenkor is megmarad. A szárazabb évszak itt is a november és február közé esik. Ilyenkor kevesebb a csapadék, este kissé lecsökken a hőmérséklet, de ritkán esik 20 C fok alá. Majd márciustól kezdődik a nyár és a thaiföldi monszun beköszöntéig tart. Ilyenkor már nem ritka itt a 36-38 fokos hőség sem. Júniustól az esős évszak kezdődik és egészen szeptemberig tart,ekkor igen magas,relatív 100% párával is találkozhat ide,az Ayutthaya térségébe látogató turista. Ez ugyan eléggé szokatlan lehet, de hamar alkalmazkodik hozzá a szervezet.

 Thaiföld Ayutthaya időjárása

Szórakozási lehetőségek Krabin

Thaiföldi utazás során, Ayutthaya környékén is nagyon sokféle tevékenységre kínálkozik lehetőség, de elsősorban a látványosságok miatt érkeznek a thaiföldi ayutthayara turisták a Föld minden pontjáról.

 Thaiföld Ayutthaya látnivalók

A " Thaiföld olcsón.. " c. könyvünk

Kiknek íródott a "Thaiföld olcsón…"c. könyv? Mindazoknak, akik az általában kínált magas árak töredékéért szeretnének Földünk egyik legmosolygósabb de igen távoli országába, Thaiföldre utazni. Színvonalasan és olcsón szeretnék az idejüket eltölteni. Most felejtsük el a megfizethetetlen, akár egymilliós, két – három hetes nyaralásokat. Ez a könyv már sokak életét megváltoztatta. Önnek is nagy segítségére lesz hogy, minden felesleges kiadás nélkül, a legolcsóbban utazhasson Thaiföldre, olcsón nyaralhasson Thaiföldön Ayutthaya térségében is. Sokan nem mernek nekivágni ennek a távoli vidéknek, esetleg azért mert félnek a hely- illetve nyelvismeret hiányától, esetleg azért mert a pénztárcájuk nem engedte meg a kínált gyakran borsos árú üdülést.A "Thaiföld olcsón" csapata most szeretne segíteni, eljuttatni Önt is Thaiföldre, ill. Ayutthayába is, de megfizethető áron.

 Thaiföld olcsó utazás

Thaiföldi olcsó nyaralás, utazás : Ayutthaya

 Ayutthaya Thaiföld utazás

Thaiföldi nyaralás, Ayutthaya

Thaiföldi utazás olcsón: Ayutthaya. A "Thaiföld olcsón.... " c. kiadványunk segít Önnek, hogy a lehető legolcsóbb legyen a thaiföldi, ayutthayai utazása.A mindig friss tippjeink, technikáink segítenek, hogy a lehető legolcsóbban nyaraljon Ayutthaya térségében is. Ayutthaya (Phranakhonszi Ajutthaja) elhelyezkedése: Bangkoktól a Thaiföld fővárosától, északra mintegy 70 km távolságra fekszik. Ayutthaya területe 2556 m2.A város 16kerületre van felosztva, és a Chao Phraya a Paszak és a Lopburi folyó találkozásánál terül el.

Thaiföld, Ayutthaya látnivalói

Ayutthaya a legjelentősebb látnivalók:
Wat Mahatat ( วัดมหาธาต ุ),a Wat Panan Choeng (วัดพนัญเชิงวรวิหาร), Wat Phra Sri Sanphet ( วัดพระศรีสรรเพชญ์ ),a Phukhao. Wat Pra Sri Sanphet: ide érdemes este ellátogatni és megcsodálni itt a fényárban ragyogó csodaszép templom együttest.
Wat Phanan Choeng:itt található az 1324 -ből megmaradt bronz Buddha szobor 19m magasságával ez a templom büszkesége.
Phra Nakhon Ayutthaya Történelmi Park: 1991 december óta a Világörökségi listán.
Wat Chaiwatthanaram: a romjai közepén található egy kukoricacső formájú sztúpa, a Buddhista építészet jellegzetes alakja,a Khmer Birodalom hatását mutatja. A Phra Szi Szanphet- kolostor: régen egy királyi kápolna volt.Az egyik csedi (sztúpa) pedig Szi Szurijothai királynénak állít itt emléket aki harc közben halt meg, miközben férjét akarta megmenteni. A Phra Mongkhon Bophit szentélyben az egyik legnagyobb ülő Buddha-szobor látható.
Chao Sam Phraya Muzeum: A múzeum névadója a harmadik király fia Intharacha  (1409-1424).Nemzeti Múzeummá  avatták fel 1961 december 26.-án.Itt megtekinthető számos régi könyv és rengeteg megmaradt kincs is többek között.
Nem érdemes kihagyni ezt a csodálatos igazi autentikus élményt nyújtó várost, mely Bangkoktól, egy thaiföldi utazás során könnyedén és olcsón elérhető.

Ayutthaya térkép
 Thaiföld Ayutthyaya nyaralás utazás

Olcsó utazás: Ayutthaya

Több szárazföldi közlekedési eszköz közül választhat aki ebbe a lenyűgöző történelmi városba szeretne eljutni. Ide akár vonattal könnyedén el lehet jutni megközelíthető, mivel a Bangkok és a Thaiföld északi részén lévő Chiang Mai városát összekötő vasút vonal mellett található. Ezen kívül busszal is,hajóval de akár taxival is elérhető, pesze ez nem a legolcsóbb lehetőség. A digitális könyvönkben részeletesen olvashat az Ayutthayába való eljutás költségeiről, lehetőségeiről. A sok hasznos utazási tipp mellett az olcsó thaiföldi, ayutthayai szállás lehetőségekről, az árakról és ezeken kívül még sok információról.

 Thaiföld Ayutthaya utazás

 Thaiföld Ayutthaya utazás

Szállás, vásárlás Ayutthaya

Ayutthaya térségében az árak hasonlóak, mint Thaiföld más részein. Itt a piacokon kínált árúk körébe tartoznak a kézműves ipar egyedi termékei, de persze a ruházati termékek bőséges választékát is kínálják Ayutthayaban, és a szokásos ajándéknak nagyszerű dísz tárgyakat is.

Szállások: Ayutthyaya térségében sok az olcsó szállás, kellemes hotel de a luxus szállások is megtalálhatóak a sok olcsóbb mellett.

 Thaiföld Ayutthaya látványosságok
 Thaiföld Ayutthaya utazás

A kisfilmet Ayutthaya városában készítettük

Thaiföldi utazásaink alatt készült kisfilmeket a Thaiföld olcsón youtube csatornán találja.

Fedezze fel a részletes könyvünk segítségével Ayutthayat, és használja az általunk javasolt friss tippeket, trükköket. Sétáljon személyesen Ayutthaya utcáin és ne csak a Google Maps térképének segítségével. Pénzt spórolhat, és rengeteg feledhetetlen élményben lehet része Thaiföldön, Ayutthaya környékén is ha bennünket választ. Thaiföldi utazás, thaiföldi nyaralás, Ayutthaya jóval olcsóbban....